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AZZESU

VERMENTINO OF SARDINIA DOC 2015
 

The uniqueness of the volcanic area of Bonnanaro, in the Mejlogu – region located in the north of Sardinia, is perfectly expressed in the characteristics of this wine: a well-defined personality, powerful, complex but always fresh, it is the only Vermentino produced in Sardinia on the top of a volcano, 730m above sea level.
Fine and elegant, fruity and persistent, with decisive floral notes, this Vermentino is absolutely an original wine: the beginning of a new era in the Sardinian wine scene.

DATA SHEET

VIGNETI

Suoli completamente basaltici posti a 730mt slm, con una densita’ di impianto di 5.500 ceppi/ha.

ABBINAMENTI GASTRONOMICI

Da accompagnare a importanti piatti della cucina di mare. Perfetto come aperitivo.

VINIFICAZIONE

Pigiatura delle uve diraspate e successivo illimpidimento statico dei mosti, poi fermentati con controllo della temperatura in vinificatori in acciaio. Seguono vari travasi fino al periodo di affinamento.

AFFINAMENTO

Almeno 9 mesi in bottiglia

NOTE DI DEGUSTAZIONE

Azzesu è un vino intenso, fresco e persistente dal colore giallo paglierino, con riflessi dorati e dal profumo ampio con sentori floreali e finemente minerali, che si fondono nella freschezza della persistenza gustativa.

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NAME

Vermentino of Sardinia DOC
 

GRAPE VARIETIES

Vermentino 100%
 

TIME OF HARVEST

Starting from the second week of October
 

AVERAGE YIELD PER HECTARE

60 quintals for 42 hectoliters
 

SERVICE TEMPERATURE

12°C
 

ANALYTICAL DATA

Alcohol content 14.5% Vol
pH 3.75
Hectare yield 60 quintals for 42hl
Total acidity 5.3 g/lt
Residual sugars 1.1 g/lt
Dry extract 20.1 g/lt

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A spectacle for the visitor's eyes, an extraordinary terroir for the production of mineral, warm, lively and powerful wines, as only volcanic earth can give.

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